Skemat E Ngjyrave Të Dhomës Së Gjumit – Bëni Gjumin Tuaj Më Të Mirë Duke Zgjedhur Ngjyrën Korrekte Të Bojës Në Mur

A e dini se ngjyra e bojës në mur të dhomës së gjumit ndikon shumë në cilësinë e pushimit? Përveç që mund të sigurojë një atmosferë të rehatshme, zgjedhja e ngjyrës së duhur të bojës në dhomë gjumi mund të ketë një ndikim të mirë në shëndetin emocional.

Dhoma gjumi me funksionin e saj kryesor si një vend për të pushuar pas një dite të lodhshme aktivitetesh, pa e kuptuar atë gjithashtu bëhet një vend ku ne zvogëlojmë ‘lodhjen emocionale ’, lënien në ajër, ose një vend për të lexuar libra ose për të parë televizion ndërsa shtrirë pa u bërë shqetësuar nga të tjerët.

Fatkeqësisht, shumë nuk e kuptojnë se si të zgjedhin ngjyrën e duhur të bojës së murit që do të aplikohet në dhomën e gjumit të tij. Kryesisht, ngjyra e zgjedhur është një ngjyrë e preferuar / e preferuar ose e bardhë me një arsye të pastër ose të ndritshme. Në fakt, çdo ngjyrë ka një përshtypje të ndryshme. Zgjedhja e ngjyrave që nuk janë të drejta mund të shkaktojnë mërzitje, ndikojnë në rënien e humorit dhe madje ju bëjnë të paaftë për të pushuar sepse ngjyrat e përdorura psikologjikisht inkurajojnë.

Skemat e rekomanduara të ngjyrave të dhomës së gjumit për bojën e murit të dhomës së gjumit

Më poshtë janë ngjyrat e dhomës së gjumit që kemi zgjedhur për t’ju ndihmuar të preheni më të qetë dhe më të qetë.

  • Skemat e ngjyrave të dhomës së gjumit # 1: Jeshile

Ngjyra e gjelbër besohet se jep përshtypjen e një dhome më natyrale, në mënyrë që të sigurojë një atmosferë pozitive në dhomë. Ngjyra e shoqëruar me ngjyrat natyrale, siç janë gjethet, bari, atmosfera malore bën që atmosfera e dhomës të bëhet më e qetë dhe më e qetë.

Zgjidhni gjethe jeshile, jeshile të çelët ose gri-jeshile. Ngjyrat e qeta dhe të paqarta për të pikturuar këtë mur përveç shkaktimit të qetësisë mund të ndihmojnë në stimulimin e trurit të njeriut të ndjehet i freskuar më shpejt kur zgjohem. Rezultati është një gjumë më qetësues dhe lehtëson përtacinë pasi të zgjoheni dhe ju bën të ndjeheni më të freskët dhe më energjikë.

  • Skemat e ngjyrave të dhomës së gjumit # 2: Blu

Përveç gjelbër, ju mund të zgjidhni blu si ngjyra që përfaqëson natyrën. Blu e çelët, gri-blu ose blu bruz do t’ju marrë sikur të jeni në buzë të detit. Përshtypja natyrale, e pastër, e ndritshme dhe e ftohtë e sjellë nga kjo ngjyrë do të bëjë që gjumi juaj të ndjehet mirë.

 

Ashtu si jeshilja, zbatimi i ngjyrave të bojrave të murit me blu gjithashtu mund të sigurojë një atmosferë pozitive. Megjithëse përfshihen në ngjyrat që mund të jenë ngritëse, blu sjell një përshtypje të ftohtë, kështu që më lehtë mund të bini në gjumë.

  • Skemat e ngjyrave të dhomës së gjumit # 3: Beige

Beige, e cila është një kombinim i kafe dhe e bardhë, është përfshirë në një ngjyrë të butë dhe të qetë. Kjo ngjyrë mund t’i bëjë njerëzit që janë në të të ndjehen të qetë dhe të qetë, në mënyrë që të mund të pushojnë mirë. Nuk është çudi që kjo ngjyrë përdoret gjerësisht në hotelet me yje për t’i bërë mysafirët e tyre të ndjehen në shtëpi.

  • Skemat e ngjyrave të dhomës së gjumit # 4: Grey

Kombinoni ngjyrën gri në mure me dysheme druri, atëherë një dhomë që ndihet e ngrohtë dhe e rehatshme do të bëjë që cilësia e pushimit tuaj të përmirësohet. Edhe pse përfshihet në ngjyrat dinamike dhe moderne, zgjedhja e kësaj ngjyre si ngjyra e bojës tuaj të dhomës së gjumit mund të japë përshtypjen e bollshme dhe të pastër. Shtë i përshtatshëm për dhoma gjumi të vogla.

Tani, cili prej jush mendoni se do të zgjidhni ngjyrën e bojës së murit? Oh po, mbani në mend se për të marrë një atmosferë të rehatshme në dhomën e gjumit, atëherë gjëja e parë që duhet të bëni është të rregulloni ngjyrën e murit të dhomës së gjumit me zgjedhjen e duhur të ngjyrave. Shmangni goditjet e ngjyrave ose ngjyrat shumë të errëta sepse do të krijojë një përshtypje të pafavorshme.

Këshilla të zgjuara për krijimin e një dhome gjumi të rehatshme me skemat e ngjyrave të dhomës së gjumit

Para se të njihni Skemat e Ngjyrave të Dhomave të Gjumit që janë të mira për shëndetin, së pari, njihni këshillat për krijimin e një dhoma gjumi të rehatshme më poshtë. Një dhomë e rehatshme sigurisht që ka një brendshme që është dizajnuar me kujdes, përfshirë zgjedhjen e ngjyrave të bojës dhe mobiljeve që i përshtaten. Këtu janë disa këshilla që mund të aplikohen për të krijuar një dhomë të rehatshme.

  • Hapi 1:

Zgjidhni ngjyrat që kanë një përshtypje qetësuese në mënyrë që ata të mos ju zgjojnë zgjuar dhe të përjetojnë pagjumësi.

  • Hapi 2:

Jepni një përshtypje të gjerë, edhe pse dhoma në të vërtetë ka një madhësi që nuk është shumë e madhe.

  • Hapi 3:

 

Zgjidhni ndeshjen e duhur midis ngjyrës së bojës dhe mobiljeve në dhomë. Ngjyrat neutrale që përputhen me të gjitha ngjyrat janë më të mira.

  • Hapi 4:

Mos grumbulloni shumë sende në dhomë. Zgjidhni artikujt që janë funksionale dhe janë të nevojshme në dhomë.

Kur zgjoheni në mëngjes, ngjyra e verdhë mund t’ju ndihmojë të filloni ditën me më shumë entuziazëm. Kjo ngjyrë gjithashtu do t’ju mbajë nga stresi. Zgjidhni ngjyrën më të butë të verdhë, kështu që nuk ju bën të eksitoheni natën.

Në thelb, nuk ka studime të mëtejshme mbi ngjyrat e bojës në dhomë gjumi që janë të mira për shëndetin. Pra, efekti i ngjyrës tek secili person mund të jetë i ndryshëm. Edhe kështu, zgjidhni ngjyrën që ju bën të qetë dhe të rehatshëm në mënyrë që të mos përjetoni çrregullime të gjumit dhe shëndeti juaj të mos ndërpritet.

Ngjyra është shumë e lidhur me shijen, në mënyrë që të gjithë të kenë zgjedhje të ndryshme. Nëse ngjyra që ju pëlqen nuk është e përfshirë në ngjyrën që mund të krijojë një ndjenjë të rehatshme, përshtatuni me zgjedhjen e stolive të tjera të dhomës. Ngjyrat më të qeta mund të mbizotërojnë, por kjo nuk do të thotë se nuk duhet të ketë ngjyra të tjera që mund të gjallërojnë dhomën. Pra, kënaquni të eksploroni versionin më të mirë të Skemave tuaja të Ngjyrave të Dhomave të Gjumit!